Mobilapp för digitala lojalitetskort

Nativeapp till Ålands största dagstidning.

Preview

Kunden.

Ålandstidningen är Ålands äldsta och största dagstidning. För att belöna sina prenumeranter erbjuder man lojalitetskortet Ålandskortet fullmatat med erbjudanden till sina kunder. Kortet var ett plastkort där ingen statistik eller uppföljning var möjlig.

Utförandet.

Första steget var att uppdatera den visuella profilen för produkten. Med den på plats kunde vi börja med struktur och design för appen. Vi bestämde oss för att ta fram en nativeapp för iOS och Android där full statistik över användning är möjlig för tidningen och för företagen att ta del av. Det är även möjligt för Ålandstidningen att sätta in tidsbegränsade erbjudanden, arrangera tävlingar, skicka pushnotiser med mera. Användarna loggar in med samma konto som de använder när de ska läsa e-tidningen.

Under huven.

Ålandskortet är byggd med ramverket Flutter som möjliggör effektiv cross-platformutveckling. Ålandstidningen lagrar sina prenumeranter och erbjudanden i det externa systemet Tulo, varför en API-integration med den plattformen var nödvändig. För att få optimal prestanda på appen valde vi att periodiskt synkronisera erbjudanden från Tulo till Google Cloud Firestore, vilket gör att appen kan läsa in erbjudanden på några millisekunder. Kommunikationen med Tulo sker genom skalbara Cloud Functions.

Skapat med hjälp av:

FirebaseFlutter

Tjänster:

App