Våra projekt & referenser

Vi har haft turen att få jobba med många inspirerande företag och organisationer i olika storlek på Åland och i världen. Det här är ett urval av projekt vi arbetat med. Klicka på en bild för att läsa mer.

Dahlmans

Dahlmans är en av ålänningarnas favoriter vad gäller mat. Den klassiska wienerkorven har nästan alla en relation till. Lagom till sommaren 2017 släppte vi ett uppdaterat, moderniserat varumärke till ett av Ålands äldsta företag. Resultatet går att se i alla stora matbutiker på Åland samt på Dahlmans nya hemsida.

Till hemsidan

Leakomatic

Leakomatics vattenfelsbrytare upptäcker vattenläckor och förhindrar vattenskador. Vi har under en längre tid jobbat kontinuerligt med sökmotoroptimering och sökordsannonsering för att synas högt och öka konverteringarna. Hösten 2017 fick vi i uppdrag att förnya Leakomatics design för att sticka ut bland konkurrenterna.

Till hemsidan

Max Hamburgare

Efter Donald Trumps beslut att lämna Parisavtalet valde hamburgarkedjan Max att göra en blixtkampanj där vi ansvarade för webbutvecklingen. Projektet genomfördes på mindre än 24 timmar, från idé till lansering.

Bakom kampanjen stod reklambyrån Acne tillsammans med mediebyrån Starcom och pr-byrån JMWGolin.

Till kampanjsidan

Masapo

Winter har tagit fram en hybridapplikation tillsammans med GITech till deras gästhamnsprojekt mot Masapo.

Applikationen är byggd för iOS och Android och fungerar som ett “skal” för GITechs egna webbaserade visualiseringsverktyg. Appen består av en startsida som visar en lista över gästhamnar, indelade efter land, samt en inbäddad Google Maps-karta där gästhamnarna också finns utplacerade geografiskt.

Bio Savoy

Bio Savoy är Ålands enda biograf. Vi ville ersätta bions egentillverkade prislappar med digitala skärmar och utvecklade därför en skräddarsydd design och ett admingränssnitt för bions produkter. Numera kan besökarna se vad popcorn, läsk och andra godsaker kostar på två stora tv-skärmar ovanför kassan.

Ålcom

När Ålcom under våren 2017 släppte sina nya EU-abonnemang slog man på stort och släppte samtidigt en helt ny självbetjäningsapp och kundsida. Vi utvecklade appen till iOS och Android och hjälpte även till att ta fram en interaktiv paketväljare på kundsidan, där man själv kan klicka sig fram till sitt perfekta abonnemang.

Till kundsidan & appen

Carelian Caviar

Carelian Caviar är producent av exklusiv kaviar. Utmaningen hos företaget var att få kunderna att skilja deras kaviar från konkurrenterna längre ner i Europa, Asien och Ryssland. Resultatet blev en resa till fjällen där vi fotade och filmade nordiska vinterbilder. Som komplement fotade vi även kaviaren vid ett middagsbord. Materialet används på hemsida, sociala medier och som pressmaterial.

Se en av filmerna

VERA Filmfestival

Vera Filmfestival är en årligen återkommande kort- och dokumentärfilmfestival som visar det senaste årets bästa filmer från hela världen. Inför 20 års-jubileet var det dags för festivalen att förnya hemsidan till en mobilanpassad sajt där filmerna ligger i fokus. Vi marknadsför även festivalen på Facebook bland annat genom en festivaltrailer vi producerat för andra året i rad.

Till hemsidan

Träningsverket

Träningsverket är en modern träningsanläggning som sommaren 2015 kontaktade oss och ville ha hjälp med ny hemsida. I samband med hemsideprojektet tog vi även fram ett nytt visuellt manér i form av bilder och filmer. Sedan dess har vi haft ett kontinuerligt samarbete där vi till exempel har tagit fram ett digitalt träningsschema på en TV-skärm vid receptionen.

Till hemsidan

Hotell Arkipelag

Hotell Arkipelag, är ledande inom hotell- och konferens på Åland. Arken drogs med ett föråldrat bildmanér. Vi bokade in en familj i ett av hotellrummen och följde dem under en helg. Resultatet ledde till en bildbank för webb, tryck och sociala medier. Vi satte även upp en Youtubekanal med filmerna som länkades till Arkens hemsida.

Se en av filmerna

Mjuk & Len

Mjuk & Len drogs länge med en föråldrad hemsida. I samband med att verksamheten flyttade till en större lokal tog vi fram en ny och fräsch hemsida. Speciellt med denna är att man kan beställa presentkort online, komplett med kortbetalning.

Till hemsidan

City Mariehamn

City Mariehamn arbetar för att Åland ska ha en levande och trivsam stadskärna med ett bra utbud av shopping, upplevelser och annan service. För att förenkla, förtydliga och öka attraktionskraften till stadskärnan tog vi fram en helt ny visuell identitet och hemsida.

Den nya logotypens kompassros baserar sig på den stenläggning som går att återfinna i centrala Mariehamn. Vårt arbete med hemsidan bygger på tidigare webbstatistik där vi identifierat centrumbesökarnas och medlemmarnas behov. Resultatet blev en lättnavigerad hemsida med besökarna i fokus.

Till hemsidan

Zebrabil

Zebrabil har satt upp målet att år 2050 ska alla bilar på Åland vara elbilar och köras på förnyelsebar el. I maj 2017 installerade Zebrabil solpaneler på sin fastighet och utmanade alla privatpersoner, företag och offentliga organisationer att senast år 2020 skulle de göra detsamma.

Vi fick uppdraget att ta fram en kampanjsajt för utmaningen samt en kampanjfilm för sociala medier.

Till kampanjsidan

Se filmen

Ömsen

Ålands Ömsesidiga Försäkringsbolag är ett av Ålands äldsta företag. Ömsen valde under 2015 att investera miljoner i förebyggande arbete hos sina kunder. Vi kontaktades för att ta fram idéer på hur vi kunde uppmärksamma det skadeförebyggande projektet och resultatet blev en reklamfilmskampanj om sex filmer som marknadsfördes genom Facebook.

Se en av filmerna

Några av våra kunder